Mijn favorieten

Unieke objecten

 


 
Het waterpompstation is eigendom van het duinwaterbedrijf Dunea. Het station is tot eind jaren ’90 in gebruik geweest. Het complex heeft nu geen functie meer in de drinkwatervoorziening van Hillegom en omgeving. 

Download de brochure
Het pand aan de Haagweg 177 is een vrijstaande kantoorvilla uit 1906, is volledig gerenoveerd en voldoet aan alle hedendaagse vereisten. In Rijswijk is deze locatie ook wel bekend onder de naam “het Postkantoor”, gezien de voormalige functie.

Download de brochure
Spui 10 is een pand met karakter, voltooid in 1918. De gevel ademt de sfeer van weleer. De vier etages hebben grandeur: hoge ramen, Franse balkons en als kroon op het werk een koperen koepel op het dak. 

Download de brochure
Op schitterende, rustige locatie, nabij het centrum van Oud-Rijswijk bevindt zich deze unieke eind 19e eeuwse villa (Villa "Elise") op buitenplaats Welgelegen. Dit fraaie landhuis is een Rijksmonument en is omgeven door een bosrijk landgoed. Vele originele details zijn bewaard gebleven waardoor in dit object de grandeur van vervlogen tijden bewaard is gebleven.
De karakteristieke Watertoren "Hof van Delft". 

Download de brochure